W ramach tego projektu dzieci z przedszkoli Aniołek przez cały rok uczyły się przygotowywać posiłki, poznawały zasady zdrowego odżywiania i savoir vivre'u. Co miesiąc zajęcia odbywały się w Restauracji Country w Łuszczowie, gdzie dzieci gotowały pod czujnym okiem szefowej kuchni Małgorzaty Cieślak i pracownicy restauracji Justyny Szewczyk. Przeszkolaki oprócz przygotowywania posiłków, nakrywały do stołu i serwowały udekorowane dania na stół.
Podsumowanie „Anielskiego kuchcikowa” odbyło się w środę 21 czerwca w Restauracji Country. Potrawy przygotowane przez dzieci oceniało jury w składzie: Anna Augustyniak, sekretarz województwa lubelskiego, katecheta ksiądz Piotr Kasprzak, ekspert kulinarny Kamil Kotarski oraz azjatyccy goście: Monika z Indonezji i Mateusz z Tajlandii.
fot. www.czasnafoto.pl