Reklama

Które smakują, a które otrują

Opublikowano:
Autor:

Które smakują, a które otrują  - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości "Poznaj grzyby – unikniesz zatrucia" – pod tym hasłem w łęczyńskim sanepidzie odbyła się wystawa, której celem było upowszechnienie wiedzy na temat grzybów jadalnych, niejadalnych, trujących oraz zasad bezpiecznego grzybobrania.

Na wystawie zaprezentowano kilkadziesiąt gatunków świeżych grzybów, pogrupowanych pod względem podobieństwa zewnętrznego. Zwiedzający mogli dzięki prelekcjom i poradom udzielanym przez klasyfikatora grzybów świeżych dowiedzieć się, jakie są zasady zbioru grzybów i jak zapobiegać zatruciom. Wystawę 5 października zorganizowała Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łęcznej we współpracy z Regionalną Dyrekcją Lasów Państwowych w Lublinie

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE