reklama

Kiszonki wracają do łask

Opublikowano:
Autor:

Kiszonki wracają do łask - Zdjęcie główne
Autor: Centrum Pracy Twórczej w Ciechankach (FB)

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Informacje łęczyńskieW Centrum Pracy Twórczej w Ciechankach panowała atmosfera zdrowia, zapachu warzyw i... dobrej energii. Uczestniczki warsztatów zgłębiały tajniki domowej fermentacji i kiszonek.
reklama

W czwartek, 11 grudnia, w Centrum Pracy Twórczej w Ciechankach odbyły się warsztaty poświęcone tradycyjnej sztuce kiszenia i fermentacji żywności. Zajęcia poprowadziła Marta Gołębiowska, która w przystępny sposób połączyła wiedzę teoretyczną z praktycznym działaniem.

Panie uczestniczące w spotkaniu poznawały procesy fermentacji oparte na działaniu bakterii kwasu mlekowego – naturalnego sprzymierzeńca zdrowia, odpowiedzialnego za unikalny smak kiszonek oraz ich właściwości probiotyczne. W części praktycznej przygotowywano kiszonki z warzyw i owoców, ucząc się proporcji, technik i zasad bezpiecznego przechowywania.

Warsztaty były nie tylko okazją do zdobycia cennej wiedzy kulinarnej, ale także do integracji i wymiany doświadczeń.

Jak podkreślają uczestniczki, takie zajęcia pokazują, że tradycyjne metody przetwarzania żywności doskonale wpisują się we współczesne trendy zdrowego stylu życia.

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama
logo