Teraz
+14°
Główna
Najnowsze
Logowanie
00:00
+13°
03:00
+11°
Ser halloumi
Szparagi!!!
Żeberka w wersji lubelsko-amerykańskiej
Sajgonki - azjatyckie gołąbki
Faszerowana ryba
Bananowe muffinki
Kwaśnica - to nie jest zwykły kapuśniaczek... Jest jednym z najbardziej charakterystycznych i charakternych dań kuchni karpackiej. Na Podhalu można ją dostać niemal w każdej knajpie, ale najlepsze trafiały mi się w Beskidach. Czy po zimowej wędrówce po górach, czy po zmarznięciu na stoku narciarskim - doda (...)
Zupa cebulowa Kuchnia francuska kojarzy nam się z nadzwyczajnym wyrafinowaniem bogactwem przygotowywanych na różne sposoby wyszukanych składników. Owszem, bywa i taką. Jednak jej urodę odnajdziemy też - a może nawet zwłaszcza! - w prostej zupie cebulowej. Acz żeby osiągnąć sukces, będziemy musieli (...)
Pierekaczewnik Tatarzy w Polsce osiedlili się w czasach króla Jana III i od tamtego czasu wydali wielu wspaniałych żołnierzy, artystów i uczonych. Na Lubelszczyźnie zajmują kilka wsi w okolicach Białej Podlaskiej. Prawdziwej kuchni tatarskiej spróbować można koło Białegostoku w Kruszynianach: czebureki, (...)
Co jeść w Środę Popielcową? Środa Popielcowa to dzień, który rozpoczyna Wielki Post w tradycji chrześcijańskiej. W tym dniu wielu ludzi praktykuje post i rezygnuje z pewnych pokarmów. W związku z tym, potrawy na stół w tym dniu powinny być lekkie, a często wegetariańskie lub (...)