Jagnięcina z Puchaczowa najlepsza

Opublikowano:
Autor:

Jagnięcina z Puchaczowa najlepsza - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości W lubelskim skansenie odbył się w niedzielę konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Pierwsze miejsce w kategorii „gastronomia" zdobyła zupa z jagnięciny i pieczone jagnię faszerowane kaszą z kominkami, przygotowane przez restauracja NATO z Puchaczowa.   

– Wyjątkowy smak naszej jagnięciny pochodzi stąd, że bardzo rzadką rasę angielską owiec suffolk krzyżujemy z owcami kameruńskimi – tłumaczy pan Tomasz Mazurkiewicz. Specjałem baru NATO jest także szynka starowiejska.

Właściciele restauracji NATO prowadzą także gospodarstwo agroturystyczne "U Anusi", które także niedawno zostało wyróżnione przez urzędników marszałka w kategorii najciekawsza oferta gospodarstwa gościnnego. 

Pani Anna Mazurkiewicz i jej rodzina zajmuje się agroturystyką od dziesięciu lat. – To wtedy gospodarstwo rolne zmieniliśmy w firmę działającą w wielu branżach. A zaczynaliśmy praktycznie od zera: budynek gospodarczy przekształciliśmy na hotel z 20 miejscami, stodołę na dom weselny, a w garażu powstała masarnia – opowiada Tomasz Mazurkiewicz, syn pani Anny.

 

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE