Teraz
+8°
Główna
Najnowsze
Logowanie
18:00
+6°
21:00
Pyzy z soczewicą i wyobraźnią
Szybka chińszczyzna dla początkujących
Fasolka jest dobra na wszystko
Suszymy pomidory. Pasują nawet do dorsza
Galareta z nóżek - wcale nie taka błaha sprawa
Chleb nasz powszedni z własnego pieca
Charczo - jak już Gruzini zupę zrobią, to nie ma pytań... Niesamowicie pożywna, rozgrzewająca, gęsta zupa z wołowiny, orzechów, ryżu, z mnóstwem aromatycznych ziół. Nieważne, czy właśnie cały dzień łaziłeś po bezdrożach gdzieś pod Szcharą i Uszbą, czy zaczynasz wieczorne posiedzenie przy winie i czaczy, czy wreszcie chciałbyś po prostu gdzieś (...)
Trochę trzeba było czekać, ale są: kurki!!! Lubię włóczyć się po lesie, ale grzybiarskim ekspertem nie jestem. Moim zdaniem kurki występują głównie na ryneczku albo u dobrych ludzi sprzedających je przy drodze... W sezonie wchodzę z nimi w na tyle dobrą komitywę, że nawet do siebie dzwonimy (...)
Bataty z pesto - kartofle nie muszą być nudne... W jedzeniu ziemniaków to my jesteśmy światowej klasy ekspertami, ale dziś ponamawiam na przetestowanie, co też w tym fascynującym temacie mają do zaoferowania nasi bliźni z Ameryki Południowej. Otóż okazuje się, że radzą sobie świetnie! (...)
Najlepsza pora na bób O tej porze roku na moim stole gości niemal co drugi dzień. Po prostu ugotować, lekko posolić, postawić w zasięgu ręki i chrupać jak pestki słonecznika. Zrobić spaghetti. Pastę do kanapek. Usmażyć z boczkiem i czosnkiem. Zupełny kulinarny samograj. Łaskawi (...)