Teraz
--3°
Główna
Najnowsze
Logowanie
12:00
+0°
15:00
+1°
Karkówka po cygańsku
Kacza łapa - oczywiście z żurawiną!
Ciasto arlekin
Kartofle, boczek, duuużo koperku
Lekki puszysty sernik z wiaderka
Słonina taka, jak w wojsku dawali
Roladki wieprzowe Białe wino dobrze podkreśla smak polędwiczek (...)
Skromny skarb kuchni nadbużańskiej - zaguby! Ktokolwiek jesteś w drohiczyńskiej stronie... Albo w Siemiatyczach, Sarnakach czy Mielniku, zajdź do restauracji i zapytaj o zaguby. Jeśli będą mieli, to rozgość się na dłużej. Potrawa to skromniusieńka, trochę mąki, ziemniaków i cebuli, ale w pamięci zostaje na długo. (...)
Ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto drożdżowe to klasyka. Najwięcej czasu zajmie nam wyrabianie ciasta (...)
Nalewka świąteczna - porterówka Zwykle dobra nalewka oprócz wyobraźni i staranności wymaga dużo czasu, bywa, że zaczekać trzeba nawet i kilka lat na dobry końcowy rezultat. Ale jeżeli się zagapiłeś a chcesz uraczyć bliskich czymś dobrym po świątecznym obiedzie, spróbuj z porterówką. Jeszcze zdążysz! (...)